slovensko-britanska veslaška odprava

Identiteta novega ptiča?

To je najtežja stvar, ki sem jo naredil od kolesarjenja čez Sibirijo v zimskem času.

Razlogi so si dokaj podobni. Pomanjkanje spanca in nespremenljiva pokrajina.

Dnevi imajo relativno kratka obdobja navdušenja in raznolikosti v primerjavi z ostalimi potovanji, tako, da cela stvar postane nekoliko bolj usmerjena proti cilju: glavni cilj vsega tega je to, da premagujemo in zmanjšujemo milje, odštevamo dneve in se približujemo koncu, ki bo prinesel zadovoljstvo in olajšanje in bo dal vsemu temu smisel.

To je zelo nevarna igra, kakorkoli. Če se osredotočaš zgolj na končni cilj, lahko izgubiš voljo, saj se vse zdi preveč oddaljeno in vsak dolg in naporen dan doprinese le malo.

Zato sem se namesto tega osredotočil samo na moje male mejnike. Njih je mnogo – diagonalna peta vrstica, ki prečrta štiri navpične črtice, na stropu kabine, označuje, da je minilo že pet dni; tako napreduješ proti koncu tedna, meseca. Prav tako odštevam v stotinah milj razdaljo do konca. 19, 18, 17, 16, 15... To napišem na steno vsakič, ko pridemo pod naslednjo stotino. To ustvarja lep vtis, da smo naredili pomembne napredek. In vsakih sto milj nas čaka nagrada ( hkrati pa nam depresivno ostajajo majhne zaloge )z olivo in kolescem salame.

Končno pa je tu še dnevna nagradna igra, uganiti moramo razdaljo, ki smo jo naredili v zadnjih 24 urah. Naredil sem si strategijo ugibanja: dovolj visoka, da sem lahko optimističen, vendar dovolj nizka, da je upajoče pravi odgovor višji od mojega ugibanja.

In to pomeni, da se malo po malo naše majhne oznake počasi zvišujejo, vendar nesporno potujemo proti zahodu v smeri Barbadosa. Tako smo že zajeli en pregib na zemljevidu in nam ostajata samo še dva.

Končno se približujemo velikemu mejniku. Nismo več daleč od oznake, ki označuje pol poti. Če nadaljujemo, vedno malo naprej, potem nam bo uspelo priti čez to lesketajoče se morje.

P.S. To jutro sem bil zelo navdušen nad tem kako je Simon danes zjutraj skrbno pral svoja oblačila. Vendar smo še vedno radovedni kdaj bo napočil čas njegove prve prhe na potovanju.

P.P.S Ali nam lahko kdo pomaga identificirati novega ptiča, ki smo ga pričeli videvati? Resnično bi potrebovali nekoga z diplomo iz zoologije na našem krovu...

Ptič izgleda kot Albatros, vendar je po velikosti bolj podoben normalnemu galebu. Drsi nizko in hitro čez valove. Hvala vam!

Al
sponzorji

  • Tušmobil

  • Sea Kayaking Cornwall