slovensko-britanska veslaška odprava

Popolni dan in zahvala vsem podpornikom

Nekako prehajamo v dober zamah, vendar so noči še vedno tiste, kjer je napredovanje najtežje. Klic ''10 min '' s krova vas neizogibno pripelje iz globokega spanca v resnični svet, kjer se že po nekaj sekundah zavedaš, da si moraš obleči svojo veslaško opremo in pričeti svoj dve urni delovnik. Veslamo '' non-stop'', nekako smo ugotovili, da če izgubimo 5 minuti vsakič ko se zamenjamo, da bomo potrebovali oz. da nam bo to vzelo 3 dodatne dni do našega cilja.

Razmere so bile zadnji 24 ur precej popolne, z dobrimi valovi v hrbet in možnostjo deskanja navzdol ob večjih valovih. Naši pogovori so različni in široki, tako spoznavamo do potankosti drug drugega. Seveda pa je naša glavna tema hrana – kaj je naša najljubša jed, saj naši obroki niso ravno navdušujoči, a vendar jih je veliko.

Dobili smo tudi vaša sporočila, ki jih pišete na Facebooku in bi se radi zahvalili vsakemu za vašo podporo, to nam res pomeni veliko. Žal se ne moremo odzvati na vsakega posebej, pa vendar bodite prepričani, da dobimo vsakega in da nas navdihujejo.

Hvala tudi razredu gospoda Sugarmana v New Yorku, ki je z nami govoril preko satelitskega telefona in nam zastavil nekaj zanimivih vprašanj kako smo se pripravljali na ta podvig in kakšno biološko pestrost v oceanu smo že videli do sedaj.

Še posebej bi se radi zahvalili Alexu Whately-ju, ki nam daje kratko podporo z navigacijskimi odločitvami.

Steve
sponzorji

  • Tušmobil

  • Kontrastika