slovensko-britanska veslaška odprava

Praznovanje

Odprave so navadno polne novih izkušenj. Novi kraji, ljudje, pogledi in zvoki. Tvoje um se polni z novimi dragocenimi spomini.

Ampak ta pot je drugačna. Njena moč prihaja iz nečesa več kot od vsega tega( v tem pomenu se čuti bolj kot nekakšen urok iz srednjeveškega samostana kot pa pustolovščina – pomanjkanje spanja, toga rutina, neokusna hrana ).

Večina naših pogovorov in dnevnih sanjarjen se nanaša na to česar nimamo, ne pa na to kar tukaj doživljamo v tem trenutku. Prijatelji in družina, dolg nočni spanec, lepa dekleta in sveža hrana,....

Ne vem še kako bo ta pustolovščina dolgoročno vplivala na mene. Moja domneva je, da bo kratkoročna borba teh dveh mesecev zbledela in, da bo ostal le občutek kako smešno majhni in nepomembni smo na tem velikem, velikem oceanu. To in boljša perspektiva kaj je zame zares pomembno in kaj nepomembno v resničnem svetu.

In resnično upam, da me bo ta drastična odsotnost tukaj naredila vedno hvaležnega in zadovoljenega kot sem bil to jutro:

…za praznovanje, da se premikamo pod 2000 milj do Barbadosa, se je Marin pojavil s štirimi tankimi rezinami salame ( naš en grižljaj dobre hrane: najlepša hvala David Barlic ) in s presenečenjem mini BabyBel sira, previdno narezanega na četrtine.

Vzel sem svoj delež z veselo zahvalo. Nehal sem veslati, da sem užival v tej poslastici. Naslonil sem se nazaj na svojem sedežu in povohal meso in sir. In ko sem jedel sem skoraj izbruhnil v jok. To verjetno pove več o stanju v katerem sem kot pa o odlično pridelanem siru, vendar upam, da bom lahko ohranil spoštovanje in hvaležnost do lepih stvari ko bom prišel nazaj v realni svet.

Al
sponzorji

  • Tušmobil

  • Bioboom