slovensko-britanska veslaška odprava

Prvi smeh ali razmere so se umirile

Kakšno razliko naredi en dan! Po naših prvih dveh dnevih velikih valov in močnega vetra,  je okoli 3 ure zjutraj veter ponehal in temu so sledili valovi. Tako smo do jutranje zarje imeli rahel vetrič, majhne valove in naše dobro razpoloženje se je temu primerno povečevalo. Veliko smo se smejali ter šalili in prvič smo lahko slišali glasbo iz naše sprednje kabine.

Kakorkoli, imeli smo manjši problem z delanjem vode, saj je naprava za delanje pitne vode puščala, vendar smo to z lahkoto rešili.

Kar nekajkrat so nas obiskali tudi oceánski strákoši, ki so nas z veseljem prišli pogledati kako veslamo ( najverjetneje so se trudili ugotoviti zakaj so štirje tipi v čolnu sredi Atlanitka ). Prav tako smo videli veliko ''mornarjev na veter'' , ki so jadrali na razburkanem morju.

Verjetno se sliši smešno, vendar iz osebnega ( higienskega ) vidika je bila izkušnja Ala in opravljanja prve velike potrebe prav zadovuljoča ( vsaj tako nam je zagotovil ).

Smešno, vendar rahlo ''zaskrbljujoče'', je tudi naše darilce, ki smo ga prejeli od fantov iz Gran Canaria Divers in, ki ga Al mimogrede prav ponosno nosi, roza lak za nohte ( pa smo komaj 2,5 dni tukaj zunaj, kaj bo šele po 50 ? ).

Prav sedaj sem v zadnji kabini na prenosnem računalniku in tipkam tole sporočilo. ''Večerno'' sonce sije skozi loputo, Marin in Al trenutno veslata in prav vsi smo veseli, da smo v teh ugodnih pogojih.

Dva dni sta mimo in končno uživamo v celotni izkušnji.

Steve
sponzorji

  • Tušmobil

  • Iztok Čop - Rowing