slovensko-britanska veslaška odprava

Ribarjenje

Ni veliko za poročati o zadnjih nekaj dneh. Bilo je veliko neba, morja, veslanja, spanja in hranjenja. Po vsem tem res ni veliko časa za karkoli drugega. Rad bi poročal o opaženih kitih in delfinih, ki skačejo iz vode ob sončnem zahodu, vendar se mi na žalost dozdeva, da so bile to bolj ko ne halucinacije. Medtem ko smo v vezi z njimi poročali zadnje čase kar pogosto.

Prejšnjo noč je Marin kričal 10 minutni poziv, ampak ni dobil nobenega odziva. Tako je nadaljeval z odštevanjem vsako minuto in povečeval glasnost.

Ko je prišel do 3. minute in še vedno ni bilo odziva se je nagnil in kričal medtem ko je tolkel po kabinskih vratih.  

Zbudil sem se in na začetku mislil, da sem zaspal med veslanjem in da ko bom odprl oči, da bom videl zvezde.

Ko sem se tako hitro usedel sem se z glavo udaril ob strop kabine in se odbil z glavo nazaj na blazino zelo zmeden kaj se je zgodilo.

Al se prav tako ni mogel izogniti zmedenosti.

Na podlagi tega, da je slišal kako so se gibajoči sedeži sredi noči ustavili, je sanjal, da je on sam veslal in se ustavil, ter je tako resnično začel v spalni vreči veslati z nogami gor in dol.

Danes smo se odločili, da spravimo Marinovo ribiško palico v akcijo. V škatli je našel Dorado vabo – 4 inčnega plastičnega lignja. Najprej sem bil malce skeptičen, da bo tukaj sploh kaj za ulovit, ampak v manj kot uri smo ulovili svojega prvega Dorada, majhnega, vendar je ta močno dvignil našo moralo.

Na čolnu smo ga dali v vedro in ga osvobodili trnka. Vsi štirje smo strmeli v novo življenje na našem čolnu in ravno smo se pričeli odločati kaj naj z njim storimo, se je on sam odločil, da noče imeti nič z nami ter skočil iz vedra nazaj v svobodni Atlantik.

Tako bomo morali še malce počakati na naš sashimi!

Hvala vsem vam za sporočila in podporo ter vzpodbudo, to nam res pomaga ostati pokonci na nočnih izmenah. Prav tako hvala vsem, ki ste donirali.

Za četrtega moža uganka iz čolna, ko vržeš čez krov opeko, se nivo vode spusti.

Si
sponzorji

  • Tušmobil

  • Cornwall's college of ocean