slovensko-britanska veslaška odprava

Utrujenost in domišljija

Zarečenega kruha se največ poje. To lekcijo je Simon dodobra spoznal danes ponoči.

V včerajšnjem blogu je pozabil omeniti, da sta naju isto noč, ko s Stevom "nisva veslala", Simon in Al prosila, naj sredi noči potegneva še eno ekstra uro, da se bosta lahko ona dva naspala :). Zgledala sta tako uboga, da sta se nama preveč smilila in sva jima seveda ustregla.

Danes ponoči pa je bila druga zgodba. Noč je bila res temna, brez lune in oblačna. Ko veslamo v takih razmerah, je kompas tisti, ki nam pove v katero smer sploh veslamo in kam gremo.

Ponavadi smo dogovorjeni, da tista dva, ki veslata, zbudita tista, ki počivata, 10 minut pred začetkom. Tudi včeraj je bilo tako, da sem kmalu po "10 minutes" zaslišal se prošnjo Simona, naj ga zamenjam čim prej. Pohitel sem in ko sem prišel do njega, mi je z začudenim obrazom povedal, "da sploh ne ve kaj se dogaja." Dogajalo se ni nič čudnega, samo res zmatran je bil :).

To pa ni bila edina nenavadna prigoda včerajšnje noči. Ko sem začel veslati delavnik od 3-5, sem bil prve pol ure prepričan, da nas je na barki 5 in da imamo mojstra, ki preverja VHF sistem. Zbegan in jezen sem bil, ker bi ga morali nato pripeljati nazaj v Puerto De Mogan :). Šele po polovici ure sem se sam prepričal, da si to enostavno domišljam.

Da lahko brezskrbno veslamo prek Atlantika, mora kar nekaj ljudi za kulisami trdo delati.

Jure Jerman iz ARSO nam vsakodnevno pošilja vremenske vremenske napovedi, ki so nam v veliko pomoč, da se lahko v naprej psihično pripravimo.

Tamara Žnidar, Zabec.net, najboljša webmasterka, ki jo poznam, posodablja spletno stran, nam pošilja komentarje in na splošno ureja vse na spletu.

Nina Babnik, pa skrbi za medije, ureja intervjuje in skrbi, da nas glas doseže tudi deveto vas :).

Hvala vsem!

Marin
sponzorji

  • Tušmobil

  • Bioboom