slovensko-britanska veslaška odprava

Marin v Planetu Tuš Koper

6.3.2012 se je v Planetu Tuš Koper zgodil dolgo pričakovan prihod našega čez atlantskega veslača ter najmlajšega vodja odprave, ki ji je uspelo preveslati Atlantik, Marina Medaka.

Marin je prišel v Planet Tuš okoli 18 ure zvečer, kjer ga je pričakala množica novinarjev, prijateljev,  sošolcev, tistih, ki so sledili blogu ali Facebooku, seveda pa na sprejemu nista manjkala niti Marinova starša ter njegova nona.

Marin je z veseljem odgovarjal na vsa vprašanja novinarjev ter vseh nas.

Med drugim povedal, da mu na Tušmobil Transatlanitk2012 barki ni ničesar manjkalo ter, da bi še potegnil popotovanje za par dni.

Kot so fantje omenjali že v blogih, je tudi Marin povedal, da se pred odpravo niso poznali dobro – malce bolje je že poznal Simona, saj je z njim preveslal Južno Korejo, Steva je spoznal dober teden prej, medtem ko je Ala spoznal na dan najave odprave.

Vendar, so se fantje kljub temu, da se niso poznali dobro razumeli, saj so spoštovali drug drugega tako ni prišlo do niti enega prepira ter so postali dobri prijatelji.

Marin je še povedal, da nihče od njih ni posebej treniral veslanja.

Ustavili so se tudi pri Marinovih začetkih -  kdaj je začel veslati, kaj je bila njegova prva odprava...in seveda, kako je Marin sploh prišel do ideje o prečkanju Atlantika.

Ideja se je porodila leta 2009, ko se je Marin avgusta vrnil iz veslanja po Dalmaciji, prav zato se je pričel ukvarjati s kajakom, saj je vedel, da ga bodo le majhni a koraki pripeljali do uresničitve njegovih sanj.

Svojo pozornost oz. ''pet minut slave'' pa je dobila tudi barka, povedali so, da je že preživela dvakratno prečkanje Atlantika, vendar je barka prišla čisto ''gola'' tako, da so jo fantje morali pripraviti na popotovanje.

Marin je v nadaljevanju povedal še marsikaj zanimivega, prejel pa je tudi manjše presenečenje -  otroci so mu naredili mnogo barčic, pa tudi torta je bila prav slastna.

Še enkrat čestitke celi ekipi Tušmobil Transatlantika2012
sponzorji

  • Tušmobil

  • Schenker